Her er noen enkle tips for hvordan hver av oss kan bidra til å redusere belastningene for miljøet.

Benytt energieffektivt utstyr

Velg kjøleskap, printere, belysning og annet med høyeste energiklasse. Over tid utgjør det reduserte strømforbruket en vesentlig forskjell.

Skriv ut smart

Skriv bare ut dokumenter når du virkelig trenger dem på papir. Del informasjon med andre via linker på nettet i stede for med papir. Bruk bare fargeutskrifter når du må. Skriv ut tosidig når du kan. Sett gjerne printeren opp slik at den i utgangspunktet skriver tosidig sort/hvitt.

Standby

PC, printere, skjermer og annet utstyr bruker strøm i standby-modus. Skru dem derfor helt av når du går for kvelden – og før helger og ferier.

Skru av lyset

Der det ikke er automatisk lysstyring er det nødvendig å skru av lyset når kontoret er tomt.

Innetemperatur

For hver grad temperaturen senkes, reduseres oppvarmingskostnadene til strøm med mellom 3% og 5%. Det er derfor viktig at termostater er riktig innstilt og fungerer som de skal. Sjekk at termostaten på varmeovnen er riktig innstilt.

Møblér riktig

Sett ikke sofaer og stoler helt inntil varmekilder. Det hindrer varmesirkulasjon og kan i verste fall være brannfarlig.

Bruk kollektivtransport

Så fremt det er mulig bør du selvsagt velge buss, tog, sykkel fremfor å kjøre alene i bilen. Veitrafikken står for rundt 20% av CO2-utslippet i Norge, så her er det mye å hente.

Bruk solavskjermingen riktig
Når vårsola begynner å varme i april, er det viktig å bruke solavskjermingen. Sveiv ned persiennene og vri lamellene til sola ikke skinner inn igjennom vinduet. Det vil fortsatt være god utsikt fra vinduet.

Jobbing på kveldstid
De fleste ventilasjonsanleggene stopper om ettermiddagen ca. kl. 16.00. Dersom det er behov for ventilasjon på kveldstid, kan vår driftstekniker kontaktes på mail: mo@smedvig.no eller tlf. 959 62 642. Dersom det er mulig å lufte gjennom vinduet reduseres strømforbruket og felleskostnadene.